Home > zwangerschap > Zwangerschapscursussen.

 

Zwangerschapscursussen.

Voorlichtingsavonden praktijk.
Eén keer in de twee maanden verzorgen wij, samen met een medewerker van een kraamzorgorganisatie, een voorlichtingsavond over de laatste weken van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. We gaan dan vooral in op de medisch inhoudelijke kanten van een bevalling en een kraamverzorgende zal wat meer vertellen over de kraamtijd. Bij de nieuwsberichten op deze site kunnen jullie de data van de avonden vinden.
De avond duurt van 19.30 - 21.00 uur, vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar. 
Willen jullie graag één van deze avonden bijwonen, dan horen we dit graag van je op het spreekuur. Op deze manier weten we met hoeveel mensen we rekening kunnen houden.

Zwangerschapsyoga.
Bij zwangerschapsyoga ligt de nadruk op ademhalings- en ontspanningsoefeningen en iets minder op algemene informatie. Ervaring met yoga is niet nodig. Het zijn groepslessen. Er zijn vaak een aantal partneravonden.
De cursus wordt gegeven in Ermelo bij: http://studiosama.nl/zwangerschapsyoga/  

Samen Bevallen
Bij deze cursus is het de bedoeling dat je iedere keer samen met je partner komt. Er is veel aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalling en hoe je partner je het beste kan ondersteunen. De cursus wordt in kleine groepen gegeven. Je kunt deze cursus volgen in Putten. Kijk voor meer informatie op: http://www.samenbevallen.nl

Haptonomie.
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding wordt individueel gegeven. Samen met je partner kom je vanaf de 20e week ongeveer 1 maal per 3-4 weken  bij de haptonoom. Na de bevalling komen jullie met je kind nog eenmaal bij elkaar. Dit om te kijken hoe het nu met jullie gaat.
De basis van de haptonomische zwangerschapsbegeleiding ligt bij het voelen. Van hieruit kun je op een prettige manier de zwangerschap beleven. Juist in de zwangerschap kom je veel in aanraking met voelen. Je lichaam verandert, je emoties veranderen en je leven gaat veranderen.
Je partner heeft tijdens de begeleiding een belangrijke rol. Door samen een team te vormen kan hij je ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling.
Er wordt natuurlijk ook informatie gegeven over de zwangerschap en bevalling.

ZwangerFit
In Nederland is landelijk een modernere zwangerschapstraining ontwikkeld die ZwangerFit genoemd word.
ZwangerFit is een cursus die je zowel tijdens als na je zwangerschap kunt volgen.  Vanaf de 16e week kan er al gestart worden met de training. 
Deze training bestaat uit het behouden en/of verbeteren van conditie en kracht tijdens de zwangerschap. Er is nadrukkelijk aandacht voor de stabiliteit van het bekken, de lage rug en de functie van de bekkenbodem. 
Kijk voor meer infomatie op: http://www.zwangerfit.nl
In Harderwijk bij: http://www.centrumvoorfysiotherapieharderwijk.nl/groepstraining/zwangerfit?

Fijn zwanger.
Fijn zwanger biedt verschillende soorten cursussen aan, van ééndaagse cursus tot individuele cursus aan huis. 
Kijk voor meer informatie op: http://www.fijnzwanger.nl

Blij van bewegen.
Buitensporten onder begeleiding van een coach, met speciale mama & fit training.
Kijk voor meer informatie op: https://www.blijvanbewegen.nl/


Borstvoeding
Als je je in de zwangerschap al wilt voorbereiden op het geven van borstvoeding, dan is er de mogelijkheid om een cursus te volgen. Deze wordt ééns per acht weken gegeven op onze praktijk.  Hierbij komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

  • stimuleren van borstvoeding
  • houdingen om aan te leggen
  • werken en voeden
  • kolven

Ook is er de mogelijkheid om een individueel consult met een lactatiekundige af te spreken op onze praktijk. Tijdens dit consult kan je al je vragen stellen of eventuele eerder ervaren voedingsproblemen bespreken. Als jullie hiervan gebruik willen maken, geef dit gerust bij ons aan, dan kunnen wij dit voor jullie regelen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.metdeborstvooruit.nl/borstvoedingsavond-ermelo
 

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“Ze nemen de tijd en zorgen dat je je gehoord voelt”
Janet
“Stuk voor stuk lieve mensen. Ook bij en na de bevalling zijn ze erg betrokken!”
Wendy
“Aandacht voor jouw persoonlijke verhaal”
Maureen

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet