Home > zwangerschap > Serotiniteit (42 weken) en inleiding.

 

Serotiniteit (42 weken) en inleiding.

Serotiniteit wil zeggen dat je 42 weken zwanger bent. Twee tot vijf procent van de bevallingen vindt plaats na 42 weken. 

Ben je na 41+2 weken nog niet bevallen, dan ga je alvast voor een extra controle naar het ziekenhuis.  Daar wordt een CTG (hartfilmpje van de baby) gemaakt om te kijken hoe de conditie van de baby is. Tevens wordt er een echo gemaakt om te kijken naar de hoeveelheid vruchtwater. Als dat er allemaal goed uit ziet, mag je gewoon afwachten tot 42 weken. Bij 42 weken zal het ziekenhuis de zorg overnemen. Tijdens een controle wordt er met jullie afgesproken óf en wanneer ze de bevalling gaan inleiden. De inleiding zal meestal niet direct op dezelfde dag plaatsvinden.
Voor meer informatie kunnen jullie hier de informatiefolder van het St Jansdal ziekenhuis downloaden: http://www.stjansdal.nl/files/6/7/4/1/15000%20GY%2034%20Serotiniteit.pdf

Inleiden van de bevalling.
Er zijn verschillende manieren om een bevalling in te leiden. 
De weeën kunnen opgewekt worden met medicatie via een infuus. Dit kan alleen als de baarmoedermond al rijp is en je 1-2 cm ontsluiting hebt.
Bij een onrijpe baarmoedermond kan er een balloncatheter of een veter met hormonen ingebracht worden in de baarmoedermond om deze te laten rijpen. Meestal kan er dan na 1-2 dagen gestart worden met het infuus met weeënopwekkers.

 

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“Super begeleiding en zeer kundig!”
Angela
“De liefde die alle dames voor het vak hebben, is heel fijn om te ervaren”
Angela
“Betrokken, professioneel en enthousiast ”
Marion

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet