Home > zwangerschap > Kinkhoestvaccinatie.

 

Kinkhoestvaccinatie.

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien veroorzaakt. Het is vooral gevaarlijk voor  baby's die nog niet gevaccineerd zijn. Bij hen kan de ziekte heel heftig verlopen, met oa longontsteking, ademnood en in het ergste geval hersenschade tgv zuurstofgebrek. Omdat baby's hun eerste vaccinatie krijgen rond de leeftijd van twee maanden, is er een gezocht naar een andere manier om hen de eerste maanden te beschermen.

Door zwangeren rond 22 weken een kinkhoestvaccinatie te geven, worden pasgeboren baby's beschermd. De antistoffen die de moeder aanmaakt na de vaccinatie, gaan via de navelstreng naar de baby. Deze is daardoor na de geboorte beschermd tegen kinkhoest. 
In veel andere landen worden zwangeren al jarenlang  gevaccineerd tegen kinkhoest. Hieruit is gebleken dat dit de beste manier is om pasgeboren baby's te beschermen. Tevens zijn er geen schadelijke effecten bij kinderen gevonden na vaccinatie tijdens de zwangerschap.
Het is dus een veilige manier om je kind te beschermen tegen kinkhoest. 

Elke zwangere krijgt de vaccinatie gratis aangeboden. De vaccinatie wordt gegeven door het CJG (het consultatiebureau). Hiervoor worden inloopspreekuren gepland.
Data en tijden zijn ondermeer te vinden op: http://www.icarejgz.nl/22wekenprik
 

Voor meer informatie over de vaccinatie kunnen jullie kijken op:  https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vaccinaties_op_maat/Kinkhoestvaccinatie_voor_zwangere_vrouwen

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“De liefde die alle dames voor het vak hebben, is heel fijn om te ervaren”
Angela
“Betrokken, professioneel en enthousiast ”
Marion
“Stuk voor stuk lieve mensen. Ook bij en na de bevalling zijn ze erg betrokken!”
Wendy

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet