Home > praktisch > Erkenning en aangifte.

 

Erkenning en aangifte.

Erkenning.
Als jullie niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, moeten jullie tijdens de zwangerschap de erkenning regelen. Met deze erkenning geef je aan wie de wettelijke vader van het kind is. Met deze erkenning regelen jullie tevens welke achternaam de baby zal krijgen. Erkenning regelt echter níet het ouderlijk gezag van de vader. Dit moeten jullie na de geboorte regelen; dat kan digitaal. Hiervoor krijgen jullie de benodigde gegevens op het moment dat je aangifte van geboorte doet.  Kijk voor meer informatie op: http://www.ermelo.nl/portal-ermelo/overzicht-van-alle-producten-en-diensten_41346/product/kind-erkennen-voor-de-geboorte_183.html


Aangifte.
Na de geboorte van jullie kind moet er binnen 3 dagen aangifte van geboorte gedaan worden. De aangifte moet gebeuren in de gemeente waar je bevallen bent. Tegenwoordig kan je digitaal aangifte doen. Wil je liever in het gemeentehuis aangifte doen, dan moet je hiervoor een afspraak maken. Houd er wel rekening mee dat de afdeling burgerlijke stand meestal alleen ’s ochtends geopend is. 
Voor de aangifte heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Als jullie getrouwd zijn, kan je ook het trouwboekje meenemen, zodat jullie kind daarin bijgeschreven kan worden. Zijn jullie niet getrouwd, dan moet de akte van erkenning meegenomen worden.
http://www.ermelo.nl/portal-ermelo/overzicht-van-alle-producten-en-diensten_41346/product/geboorte-aangifte_475.html

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“Er is altijd tijd en ruimte genoeg om te praten hoe het gaat”
Angela
“Bij elk bezoek werd de wolk rozer, zeker ook door de fijne benadering”
Marion
“Aandacht voor jouw persoonlijke verhaal”
Maureen

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet