Home > praktisch > Erkenning en aangifte.

 

Erkenning en aangifte.

Erkenning.
Als jullie niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, moeten jullie tijdens de zwangerschap de erkenning regelen. Met deze erkenning geef je aan wie de wettelijke vader van het kind is. Met deze erkenning regelen jullie tevens welke achternaam de baby zal krijgen. Erkenning regelt echter níet het ouderlijk gezag van de vader. Dit moeten jullie na de geboorte regelen; dat kan digitaal. Hiervoor krijgen jullie de benodigde gegevens op het moment dat je aangifte van geboorte doet. Om de erkenning te regelen, moeten jullie samen naar het gemeentehuis; dit kan alleen op afspraak. Kijk voor meer informatie op: http://www.ermelo.nl/portal-ermelo/overzicht-van-alle-producten-en-diensten_41346/product/kind-erkennen-voor-de-geboorte_183.html


Aangifte.
Na de geboorte van jullie kind moet er binnen 3 dagen aangifte van geboorte gedaan worden op het gemeentehuis. De aangifte moet gebeuren in de gemeente waar je bevallen bent. Houd er wel rekening mee dat de afdeling burgerlijke stand meestal alleen ’s ochtends geopend is. Ben je bevallen in het St.Jansdalziekenhuis, dan is er op beperkte tijden de mogelijkheid om in het ziekenhuis aangifte te doen. 
Voor de aangifte heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Als jullie getrouwd zijn, kan je ook het trouwboekje meenemen, zodat jullie kind daarin bijgeschreven kan worden. Zijn jullie niet getrouwd, dan moet de akte van erkenning meegenomen worden.
http://www.ermelo.nl/portal-ermelo/overzicht-van-alle-producten-en-diensten_41346/product/geboorte-aangifte_475.html

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“Ze nemen de tijd en zorgen dat je je gehoord voelt”
Janet
“Stuk voor stuk lieve mensen. Ook bij en na de bevalling zijn ze erg betrokken!”
Wendy
“Goede begeleiding. Nemen de tijd voor je als je wat te vragen hebt. Wij kijken er fijn op terug!”
Wendy

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet