Home > kinderwens > Voorzorgsmaatregelen.

 

Voorzorgsmaatregelen.

Er zijn in elk geval een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je zwanger wilt worden.

  • Start met het slikken van foliumzuur zodra je zwanger wilt worden. Dit verkleint de kans op een kind met een spina bifida, een “open ruggetje”.
  • Stop met roken. Roken vermindert de vruchtbaarheid, zowel bij de man als bij de vrouw. Daarnaast is roken erg slecht voor de baby, dus het is erg belangrijk dat je voor de zwangerschap al stopt. Lukt je dit niet alleen, ga dan voor hulp naar de huisarts of kijk op http://www.ikstopnu.nl
  • Stop met alcohol. Ook alcohol vermindert bij beiden de vruchtbaarheid en is slecht voor de baby tijdens een zwangerschap. Uiteraard moet ook drugsgebruik gestopt worden voor de zwangerschap.
  • Vraag vervangend werk als je bij je werk in aanraking komt met gevaarlijke stoffen, zoals chemische stoffen of zware metalen. Veelvuldig contact met gevaarlijke stoffen kan een negatieve invloed op je vruchtbaarheid hebben. Dit geldt voor jullie allebei. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn voor de baby.
  • Zorg dat je de juiste medicatie gebruikt bij chronische ziekten. Vraag bij je arts of apotheek na of de medicatie die je gebruikt schadelijk is tijdens de zwangerschap. Is dit het geval, stap dan in overleg met je arts over op andere medicatie en wacht met zwanger worden tot je goed bent ingesteld op de nieuwe medicatie. Stop nooit zonder overleg met je huidige medicatie.

Nog vragen? Stel ze

andere dossiers

kinderwens

zwangerschap

bevalling

kraamtijd

“Persoonlijk betrokken in voor- en tegenspoed”
Josée
“De liefde die alle dames voor het vak hebben, is heel fijn om te ervaren”
Angela
“Er is altijd tijd en ruimte genoeg om te praten hoe het gaat”
Angela

Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet